Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Întâlnire online cu un scriitor contemporan pentru copii

Acest eveniment s-a încheiat

Am încheiat o săptămână începută citind, cu o nouă întâlnire online cu un scriitor contemporan pentru copii: Alex Moldovan, autorul cărții „Olguța și un bunic de milioane”, publicată la Editura Arthur. Elevii clasei a VI-a – și câțiva din clasa a VII-a au avut ocazia să pună o mulțime de întrebări, dintre care le-am reținut pe cele despre cartea preferată a scriitorului – „Recreația mare” de Mircea Sântimbreanu, dar și despre autorii de cărți pentru copii care îi plac – ni i-a recomandat, printre alții, pe Florin Bican, pe Roald Dahl, J. K Rowling. Am aflat, de asemenea, despre volumul al doilea al Olguței, pe cale să apară, care a ținut cont de feedback-ul cititorilor de până acum. Cititorii LTF au oferit și ei propria lor evaluare a cărții: li s-a părut captivantă, scrisă foarte amuzant, dar au recomandat să fie mai puține secvențe cu multe detalii și, desigur, să existe cât mai puține cuvinte greu de înțeles!
Am reținut că scriitorului nu îi plac cărțile cu morala explicit formulată și nu iubește prea mult diminutivele în exces din cărțile pentru copii. Ce ar trebui să facă un elev care visează să devină scriitor? – l-am întrebat la final. Alex Moldovan crede că nu există mari scriitori care să nu fie în același timp și mari cititori.
Mulțumim, Alex Moldovan, pentru generozitatea timpului acordat, pentru o oră de curiozitate și de zâmbete! Câteva dintre impresiile primite de la copii: „Mi-a plăcut faptul că zâmbea mereu când vorbea cu noi, pentru a nu ne plictisi și că ne povestea foarte detaliat fiecare răspuns (E. M, clasa a VI-a). „Mie mi-a plăcut foarte mult cartea așa că mi-am comandat-o, și bunica a citit-o și i-a plăcut foarte mult !” (I.N, clasa a VI-a) „Mie mi-a plăcut faptul că mereu când îi puneam întrebări el răspundea cu fericire și răspundea foarte bine încât să înțelegem ” (B.) „Mi-a plăcut foarte mult, deoarece a fost foarte deschis cu noi, a acceptat și critici dar și complimente la adresa cărții dumnealui, a fost o experiență foarte frumoasă, sper să mai avem astfel de întâlniri după ce va ieși volumul doi al cărții! Îi urez succes în scrierea noii cărți!” (N.G, clasa a VII-a)
Ne bucurăm că o astfel de întâlnire a fost posibilă pentru elevii noștri! Mulțumim, Fanbook, pentru donațiile de exemplare din „Olguța și un bunic de milioane”, citite de vreo 15 elevi din clasa a VI-a și de alți câțiva de la a VII-a! #ltfciteste

 

Sari la conținut